Ana Sayfa İçin Tıklayınız Haber Servisi OfoSoft Web Tasarım Güncel OfoSoft Web Tasarım OfoSoft Web Tasarım Özürlü Memur Seçme Sınavı İçin 2 Mart Son Başvuru Günü
Yemek Siparişi | Çiçek Siparişi | Sinema | Seyahat | Etkinlikler
Ana Sayfa | Hakkımızda | İletişim | Astroloji | Oyun | S.S.S.
Firmanızı Ekleyin Telefon Rehberi Nöbetçi Eczaneler Link Bankası Harita Servisi Ulusal Gazete Manşetleri Sivas Dışındaki Sivaslı Firmalar
Sivasımız Gezi Rehberi

OfoSoft Web TasarımÜye Girişi
Kullanıcı Adı
Şifre Şifrenizi hatırlamıyorsanız Burayı Tıklayınız.
4 + 3 = Yandaki Sayıların Toplamını Yazınız.
Üye Olmak Için Tıklayınız.

OfoSoft Web TasarımHaber Kategorileri
Dünyadan 3
Eğitim 95
Ekonomi 137
Firma Haberleri 24
Fuarlar 5
Güncel 252
Kültür 44
Polis 92
Sağlık 75
Sitemizden 7
Siyaset 50
Spor 439
Teknoloji 16
Turizm 5
Ziraat 5


OfoSoft Web TasarımDuyurular

OfoSoft Web TasarımKöşe Yazarları
Özlem Olmazlara Olurumdun 05.12.2011
ÖzlemAtalar Özlem Atalar
AbdülkadirSELVİ Abdülkadir SELVİ
FikretTemel Fikret Temel
GökhanDoğançay Gökhan Doğançay
HakanTopuzoğlu Hakan Topuzoğlu
OrhanŞimşek Orhan Şimşek
SedaBilici Seda Bilici
Sivasrehberim.Net Sivasrehberim .Net
ZeynepÖz Zeynep Öz

Satılık Daireler

OfoSoft Web TasarımSinemalarda Ne Var?
OfoSoft Web TasarımAnketimiz
Sivasa yapılacak yeni stat kaç kişilik olmalı?
30 - 35 bin
%88,8
OfoSoft
20 - 25 bin
%4,99
OfoSoft
4 Eylül yeterli
%6,18
OfoSoft
Toplam Oy : 501
    Tüm Anketler

Reklam Alanı

 Özürlü Memur Seçme Sınavı İçin 2 Mart Son Başvuru Günü  
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, Özürlü Memur Seçme Sınavı hakkında bilgi verdi.
İlk - Sitemiz Açılmıştır.  Önceki - Galatasaray MP 3-0 4 Eylül Belediye Spor
Sonraki - Terminal İhalesi İptal Edildi  Son - Memur Eylemde
Tarih
:
21.02.2012
Güncellenme
:
22.02.2012
Kategorisi
:
Güncel
Okunma
:
400
Yorum
:
0
Kaynak
:
www.gazetesivas
Yıldırım, yaptığı açıklamada, bu yıl ilk defa yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı’na başvuruların başladığını söyledi. Başvuruların 2 Martta sona ereceğini ifade eden Yıldırım, sınava 2 şekilde başvuru hakkı olduğunu belirterek, “Birincisi ortaöğretim ve ön lisans mezunlarımız 20 Şubat ve 2 Mart tarihleri arasında sınava başvurmuş olacaklar. İkinci kısımda yer alan özürlülerimiz ilkokul, ortaokul ve ilköğretim mezunları olup, kuraya katılacaklar. Bu başvurular da yine 14-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak” dedi.

Özürlü Memur Seçme Sınavı’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM koordinesiyle yapılacağını belirten Yıldırım, İl Müdürlüklerince adaylara imzalı ön kabul ve taahhüt beyanı belgesi tanzim edeceklerini söyledi.

Adayların, başvuru formu, özürlü sağlık kurulu raporu, nüfus cüzdanı veya süreli geçerli pasaport, öğrenim durumunu gösteren resmi belgeyle sınava başvurabildiklerini kaydeden Yıldırım ayrıca işitme engelli adayların bu durumunu gösterir resmi belgeyi teslim etmeleri gerektiğini ifade etti. 
Yıldırım, sınavla ilgili şu bilgileri verdi: 

“Yüzde 40 ve üzerinde özrü olan bütün özürlülerimiz sınava başvurabilirler. Sınava başvurdukları andan itibaren Müdürlüğümüz tarafından ön kabul ve taahhüt beyanı hazırlanacak ve özürlümüze takdim edilecek. Özürlümüze bu belge ulaştıktan sonra eğer özürlümüzün ulaşım sıkıntısı varsa özürlümüzün ilgili liseye götürülüp kaydının yapılması sağlanacak. Sınav saatinde sınava yetişemeyecekse yine ulaşımda İl Müdürlüğümüz ön planda olacak. İl Müdürlüğümüz tarafından ön kabul ve taahhüt beyanı verildikten sonra adaylar ÖSYM başvuru merkezlerine gidecekler. Aday ve görevli tarafından imzalanmış mühürlü, ön kabul ve taahhüt beyanı belgesi, doldurulmuş Özürlü Memur Seçme Sınavı aday başvuru formu, özürlü sağlık kurulunun fotokopisi, sınavda yanında insülin pompası bulunacak şeker hastası adayların şeker hastası olduğunu belirtir raporları, öğrenim durumunu gösterir belge, diploma, mezuniyet belgesi, nüfus cüzdanı veya pasaport, başvuru sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu, başvuru sırasında adaylardan istenecek. Özürlümüzün sınav başvuru ücreti 100 lira olarak belirlendi. Ancak Bakanlığımızın sosyal devlet olma yolunda yapmış olduğu çalışma sonucunda, 75 lirasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız karşılamaktadır. Geri kalan 25 liralık kısmı da özürlümüz bankaya yatırıp, dekontuyla beraber ilgili ÖSYM başvuru merkezine başvurarak, başvurusunu yapmış olacak.”

Sınavın 29 Nisanda yapılacağını hatırlatan Yıldırım, sınav sonucunda başarılı olanların atanmaya hak kazanacağını belirterek, “Devlet kurumlarına özürlü memur istihdamı konusunda istihdam edilecek ve orada çalışmalarını yapmış olacak. İkinci kısımda kuraya katılacak adaylarımız da, 14-25 Mayısta yine İl Müdürlüğümüze başvuracak. Ön kabul ve taahhüt beyanıyla birlikte ÖSYM başvuru merkezlerine başvuracak ve kura usulüyle nereye atanacağı belirlenecek ve özürlümüzün de istihdamı gerçekleşmiş olacak” diye konuştu.

Valilik ve ilçe kaymakamlıkları tarafından sınavla ilgili bir komisyon kurulacağını ifade eden Yıldırım, komisyonun özürlülerin sınava başvuru işlemleri, sınava girecekleri alanlara ve okullara nakli gibi konularda çalışmalar yapacağını kaydederek, “Ulaşım hizmeti için öncelikle İl Müdürlüğümüze ait araçları kullanmayı düşünüyoruz. Eğer yeterli değilse yine belediye başkanlıklarımızın, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımızın araçlarını kullanmayı düşünüyoruz. Gerekirse ilçe merkezlerinde de başvuru merkezi açmayı planlıyoruz” dedi.


        Içeriği Paylasın Butonu    
 Habere Ait Yorumlar                                                  Toplam Yorum Sayısı : 0

Henüz Yorum Yazılmamıştır...
abaragambimumbara
Sayfa Başı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sayfa Başı
Telif Hakkı 2009-2012 SivasRehberim.Net'e Aittir. Her Hakkı Saklıdır.
Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Burç YorumlarıRadyo TV ServisiMuzik KutusuGitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.
Site Güvenliğini Kontrol Et

RSS Servisi
SivasRehberim.Net adresi üzerinde bulunan fotoğraf ve bilgiler izinsiz kullanılamaz.
OfoSoft Web Tasarım

W3 Kontrolu Yap
Sitede yer alan kullanıcı yorumları üyelik sözleşmesinde kabul edildiği şekilde yorum yapan üyenin şahsi düşünceleridir.
Bu sitenin alt yapısında OfoSoft Web Tasarım tarafından geliştirilen OfoSoft Şehir Rehberi Sistemi kullanılmaktadır.
Bu siteden en iyi görüntüyü 1024*768 ve üzeri ekran çözünürlüğünde alabilirsiniz. Tavsiye edilen internet tarayıcımız Mozilla Firefox'dur.

Sayfanın Yüklenme Zamanı : 0,79 saniyedir.

Sayfayı Tekrar YükleSayfayı Yenileyerek Yükle