Ana Sayfa İçin Tıklayınız Haber Servisi OfoSoft Web Tasarım Ekonomi OfoSoft Web Tasarım OfoSoft Web Tasarım Bu Tünel 21 Başbakan Eskitti..!
Yemek Siparişi | Çiçek Siparişi | Sinema | Seyahat | Etkinlikler
Ana Sayfa | Hakkımızda | İletişim | Astroloji | Oyun | S.S.S.
Firmanızı Ekleyin Telefon Rehberi Nöbetçi Eczaneler Link Bankası Harita Servisi Ulusal Gazete Manşetleri Sivas Dışındaki Sivaslı Firmalar
Sivasımız Gezi Rehberi

OfoSoft Web TasarımÜye Girişi
Kullanıcı Adı
Şifre Şifrenizi hatırlamıyorsanız Burayı Tıklayınız.
4 + 5 = Yandaki Sayıların Toplamını Yazınız.
Üye Olmak Için Tıklayınız.

OfoSoft Web TasarımHaber Kategorileri
Dünyadan 3
Eğitim 96
Ekonomi 137
Firma Haberleri 24
Fuarlar 5
Güncel 253
Kültür 44
Polis 92
Sağlık 76
Sitemizden 7
Siyaset 50
Spor 439
Teknoloji 16
Turizm 5
Ziraat 5


OfoSoft Web TasarımDuyurular

OfoSoft Web TasarımKöşe Yazarları
Özlem Olmazlara Olurumdun 05.12.2011
ÖzlemAtalar Özlem Atalar
AbdülkadirSELVİ Abdülkadir SELVİ
FikretTemel Fikret Temel
GökhanDoğançay Gökhan Doğançay
HakanTopuzoğlu Hakan Topuzoğlu
OrhanŞimşek Orhan Şimşek
SedaBilici Seda Bilici
Sivasrehberim.Net Sivasrehberim .Net
ZeynepÖz Zeynep Öz

Satılık Daireler

OfoSoft Web TasarımSinemalarda Ne Var?
OfoSoft Web TasarımAnketimiz
Sivasa yapılacak yeni stat kaç kişilik olmalı?
30 - 35 bin
%88,8
OfoSoft
20 - 25 bin
%4,99
OfoSoft
4 Eylül yeterli
%6,18
OfoSoft
Toplam Oy : 501
    Tüm Anketler

Reklam Alanı

 Bu Tünel 21 Başbakan Eskitti..! 
Sivas'ta 1973 ylında temeli atılan Deliktaş Tüneli tam 39 yıl sonra bitti. Tünelin ilk sinyalizasyon testini Müsteşar Habib Soluk yaptı
İlk - Sitemiz Açılmıştır.  Önceki - Kızlarımız Galip
Sonraki - 17. Hafta Hangi Maç Hangi Kanalda  Son - Sünnet Şöleni İçin Kayıtlar Devam ediyor
Tarih
:
19.12.2011
Güncellenme
:
19.12.2011
Kategorisi
:
Ekonomi
Okunma
:
351
Yorum
:
0
Kaynak
:
http://www.trth
39 yıl önce temeli atılan ve Sivas'ı Malatya ve Erzincan'a bağlayan Deliktaş Tünelinde nihayet mutlu sona gelindi.
Türkiye'nin en uzun demir yolu tünellerinden biri olan ve 36 yıldır bitirilemeyen Kangal Deliktaş tüneli 3 yılda bitirildi.
Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk bu hafta sonunu memleketi Sivas'ta, Divriği, Kangal ve Ulaş'taki çalışmaları inceledi.15 Kasım 1973 tarihinde Sivas'ı, Malatya ve Erzincan'a bağlayan demir yolunda yapımına başlanan, Ulaş-Kangal mevkisindeki 47,5 kilometre uzunluğundaki Tecer-Kangal Varyantı, yıllardır bitirilememişti.
Geçtiğimiz günlerde test sürüşlerinin bittiği varyant ve tünelde dün sinyalizasyon testlerine Müsteşar Habib Soluk bizzat katıldı.
39 Yıl Sonra Bitti
Soluk, "39 yıl sonra bitti, ancak bununla övünmüyoruz, sadece bize heyecan veriyor" dedi.
Sivas Tecer -Kangal varyantındaki sinyalizasyon test çalışmalarını yerinde takip eden Müsteşar Habib Soluk, buradaki sinyalizasyon testlerinin bu hafta sonuna kadar devam edeceğini belirtti.
Soluk, "Aralık ayı sonunda bu varyant ve tünel hizmete girmiş olacak. Tam 39 yıl sonra buradan tren geçecek olması tüm camiamızı heyecanlandırmakta" diyerek sözlerine şöyle devam etti:
"Türkiye'nin 5.473 m ile en uzun tren tünellerinden biri olan bu varyant ve tünelin 39 yıl sonra bitmiş olmasından dolayı asla övünmüyoruz. Burada yaşanmakta olan gerçek bir olay vardır. Bu tünelin 1973 yılında temeli atıldığında bekçi olarak göreve başlayan Seyfettin Uğurlu amcamız buradan emekli olmuş kendinden sonrada bekçiliğe oğlu devam etmektedir. O da neredeyse 1 yıl sonra emekli olacaktır.
Bu kadar zaman geçmiş olması acı bir tablo. Ancak bunlar devletimizde artık yaşanmamaktadır.
Temeli at dursun politikası bitmiştir."
Daha sonra sinyalizasyon çalışmalarına bizzat katılan Müsteşar Soluk, gazetecilerin Sayın Başbakanın "Burayı bizzat bekçi Seyfettin amca ile birlikte açacağız" sözlerini hatırlatarak, açılışı Başbakanın yapıp yapmayacağı sorusu üzerine "Resmi açılış programı bahar aylarına kalabilir. Sayın Başbakanımızın programı uygun olursa açılışa teşrif edeceklerdir." dedi.
39 yıl sonra bitirilen Sivas'taki bu varyant ve tünel tam bir tarih kokuyor. 39 yıl önce Türkiye'nin nüfusu sadece 35 milyondu. 39 yıl önce Türkiye'nin en büyük 4. şehri Erzincan'dır. 39 yılda Türkiye, 7 Cumhurbaşkanı gördü. 39 yılda Türkiye'de, 21 defa Başbakan değişti. 39 yılda Sivas tam 17 vali eskitti.
        Içeriği Paylasın Butonu    
 Habere Ait Yorumlar                                                  Toplam Yorum Sayısı : 0

Henüz Yorum Yazılmamıştır...
abaragambimumbara
Sayfa Başı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sayfa Başı
Telif Hakkı 2009-2012 SivasRehberim.Net'e Aittir. Her Hakkı Saklıdır.
Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.Burç YorumlarıRadyo TV ServisiMuzik KutusuGitmek İçin Tıklayınız.Gitmek İçin Tıklayınız.
Site Güvenliğini Kontrol Et

RSS Servisi
SivasRehberim.Net adresi üzerinde bulunan fotoğraf ve bilgiler izinsiz kullanılamaz.
OfoSoft Web Tasarım

W3 Kontrolu Yap
Sitede yer alan kullanıcı yorumları üyelik sözleşmesinde kabul edildiği şekilde yorum yapan üyenin şahsi düşünceleridir.
Bu sitenin alt yapısında OfoSoft Web Tasarım tarafından geliştirilen OfoSoft Şehir Rehberi Sistemi kullanılmaktadır.
Bu siteden en iyi görüntüyü 1024*768 ve üzeri ekran çözünürlüğünde alabilirsiniz. Tavsiye edilen internet tarayıcımız Mozilla Firefox'dur.

Sayfanın Yüklenme Zamanı : 0,81 saniyedir.

Sayfayı Tekrar YükleSayfayı Yenileyerek Yükle